پس از ناکامی تلاشها و فشارهای امریکا بر دولت افغانستان به منظور امضای بدون قید و شرط پیمان امنیتی توسط حامد کرزی، وزیر دفاع امریکا در سفری غیرمنتظره وارد کابل شد تا با همتای افغان خود در این خصوص ملاقات کند.
به گزارش انصار به نقل از فارس، (چاک هیگل)، وزیر دفاع امریکا، در یک سفر غیرمنتظره، روز شنبه وارد کابل شد و هدف از این سفر را دیدار با نظامیان امریکایی و وزیر دفاع افغانستان اعلام کرد.
اطمینان وزیر دفاع افغانستان به هیگل
هیگل روز گذشته پس از دیدار با نظامیان امریکایی در افغانستان، با (بسم اله محمدی)، وزیر دفاع کشور ملاقات کرد.
در همین حال، وب سایت وزارت خارجه امریکا به نقل از هیگل نوشته است که مقامهای افغانستان به وی اطمینان دادهاند که موافقتنامه امنیتی را امضا میکنند.
براساس این منبع، بسم اله محمدی، به او اطمینان داده است که توافقنامه امنیتی که به نیروهای ارتش امریکا اجازه میدهد پس از سال 2014 در افغانستان باقی بمانند، امضا خواهد شد.
امریکا اصرار دارد که تا پایان سال جاری میلادی، این توافقنامه امضا شود، اما حامد کرزی، امضای این توافقنامه را مشروط به پایان عملیات نظامیان امریکایی در منازل مردم افغانستان و همکاری صادقانه امریکا برای از سرگیری گفتوگو با طالبان کرده است.
ملاقات وزیر دفاع امریکا با همتای افغانستانی وی در حالی صورت میگیرد که در گذشته امریکا از امکان امضای این توافقنامه توسط وزیر دفاع افغانستان نیز سخن گفته بود، اما دولت افغانستان درواکنش به این اظهارات، تاکید کرده است که به هیچ مقام دولت افغانستان اجازه داده نخواهد شد تا این پیمان را امضا کند.
به نظر میرسد که امریکا از امضای این پیمان توسط حامد کرزی، ناامید شده و به این باور رسیده است که نمیتواند خواستههای خود را بر دولت افغانستان تحمیل کند.
گزینههای دیگر امریکا
اگر دولت افغانستان بر نظر کنونی خود باقی مانده و از امضا پیمان امنیتی خودداری کند، امریکا چه سیاستی را در پیش خواهد گرفت.
به اعتقاد کارشناسان، یکی از گزینههای که امریکا برای امضای این پیمان در نظر گرفته است، تغییر در مهره و یا فردی است که باید این پیمان را امضا کند.
مقامات امریکایی در آخرین اظهارات خود از وزیر دفاع افغانستان برای امضای این پیمان نام بردند، اما با واکنش حامد کرزی مبنی بر این که به هیچ مقام افغان اجازه امضای این پیمان داده نخواهد شد، به نظر میرسد که امریکا برای رسیدن به هدف این این طریق نیز به بن بست رسید.
گزینه صفر
یکی از دیگر گزینهها، دست کشیدن از امضای این پیمان با افغانستان است، اما با در نظر داشت، سیاست خارجی توسعه طلبانه امریکا و تمایل آنها برای حضور در منطقه به نظر نمیرسد که امریکا از هزینههای مالی و انسانی که در افغانستان کرده است، گزینه صفر را انتخاب کند.
چنانچه تلاش بسیار برای متقاعد کردن کرزی به منظور امضای این پیمان، شاهدی بر این مدعا است.
همچنین اظهارات اخیر مقامات امریکایی مبنی بر امضای این پیمان توسط، ریئس جمهور آینده افغانستان، نشان دهنده آن است که امریکا به هیچ صورتی از افغانستان دست بردار نیست.
گزینه رئیس جمهور بعدی
اکنون تنها راهی که برای امضای این پیمان برای امریکا باقی میماند، انتظار کشیدن و امضای این پیمان توسط رئیس جمهور بعدی افغانستان است.
اما این گزینه نیز نمیتواند انتخاب دقیق و قابل اطمینان باشد، زیرا روشن نیست که رئیس جمهور بعدی افغانستان، حاضر به امضای چنین پیمانی با امریکا خواهد بود یا خیر.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1396